Υπ.Υγείας: Στην Περιφέρεια Αττικής για λήψη μέτρων,το έγγραφο του ΔΣΑ για τις συνθήκες υγιεινής στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Κατηγορίες:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                                10/2/2017

 

Υπ. Υγείας: Στην Περιφέρεια Αττικής, για έρευνα και λήψη μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας και του περιβάλλοντος, το έγγραφο του ΔΣΑ και η συνημμένη σε αυτό έκθεση, σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο Πρωτοδικείο Αθηνών

 

Στην Διεύθυνση Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, διαβίβασε το υπουργείο Υγείας,  το  έγγραφο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και την συνημμένη σε αυτό έκθεση( Αρ. Πρωτ 1374/14-11-2016), σχετικά με προβλήματα στην υγιεινή και ασφάλεια των χώρων του Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το Υπουργείο Υγείας ζητεί να εξετασθούν τα αναφερόμενα στο έγγραφο του ΔΣΑ  και να ληφθούν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Αναφέρεται  χαρακτηριστικά στο έγγραφο του υπουργείου Υγείας, προς την Περιφέρεια Αττικής:

«Παρακαλούμε να εξετάσετε όσα αναφέρονται στην σχετική επιστολή, να συνεργαστείτε με τις συναρμόδιες υπηρεσίες (πολεοδομίας , Υπ. Δικαιοσύνης κλπ) και να υποδείξετε τη λήψη αναγκαίων μέτρων προκειμένου να προστατευθεί και να διασφαλισθεί η Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον γενικότερα.

Τα αποτελέσματα των ενεργειών σας να τα κοινοποιήσετε στον ενδιαφερόμενο και την υπηρεσία μας για ενημέρωση», καταλήγει το έγγραφο.