Δελτία Τύπου

Συνέντευξη Προέδρου Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρή στην εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας

Κατηγορίες:

Στη συνέντευξη ο κ. Αλεξανδρής, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι καμία μεταρρύθμιση δεν πρόκειται να διασώσει το ασφαλιστικό σύστημα αν αγνοεί το κρίσιμο θέμα της εισπραξιμότητας. Αναφέρεται επίσης στα ζητήματα του δικηγορικού απορρήτου, τα συναινετικά διαζύγια και τα προβλήματα επαγγελματικής επιβίωσης των Δικηγόρων.και ιδίως των νέων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αρθρο Προέδρου Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρή για την διάταξη ν/σ που καταργεί το δικηγορικό απόρρητο έναντι των φορολογικών αρχών.

Κατηγορίες:

Στο άρθρο του, στην εφημερίδα Documento, o κ. Αλεξανδρής επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι με την προωθούμενη ρύθμιση παραβιάζονται  θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος, και της ευρωπαϊκής και ενωσιακής δικαιοταξίας . "Το Κοινοβούλιο δεν πρέπει να επιτρέψει τέτοια προκλητική θεσμική οπισθοδρόμηση", τονίζει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρή στον υπουργό Δικαιοσύνης για άμεση απόσυρση διάταξης νομοσχεδίου που καταργεί το δικηγορικό απόρρητο

Κατηγορίες:

«Η προτεινόμενη –πλήρως αόριστη κατά περιεχόμενο-  ρύθμιση, η οποία καταργεί συλλήβδην κάθε επαγγελματικό απόρρητο, παραγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του δικηγορικού απορρήτου και αντιβαίνει σε θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος, αλλά και της ευρωπαϊκής και ενωσιακής δικαιοταξίας», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Αλεξανδρής..

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων: Εξώδικη διαμαρτυρία, πρόσκληση και δήλωση στον ΕΦΚΑ

Κατηγορίες:

Με το εξώδικο, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας διαμαρτύρονται έντονα διότι μέχρι σήμερα: α) δεν έχουν αφαιρεθεί για όλους τους συναδέλφους τα προκαταβληθέντα και αποδοθέντα ποσά εκ των γραμματίων προείσπραξη και β) δεν έχει αποσαφηνιστεί εγγράφως ότι τα τυχόν επιπλέον των οφειλομένων καταβαλλόμενα ποσά κατ’ εφαρμογή της παρ. 11 του άρθρου 39 ν. 4387/2016 μεταφέρονται ως πιστωτικό υπόλοιπο κατά το προσεχές έτος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απόφαση Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για διήμερη πανελλαδική αποχή των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους 17 και 18 Μαΐου 2017 και άλλες δράσεις κατά των νέων ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό

Κατηγορίες:

Με απόφασή της η Ολομέλεια εξέφρασε την αποδοκιμασία της στις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης κι αποφάσισε διήμερη πανελλαδική αποχή 17 και 18 Μαίου 2017, μαζί με άλλες δράσεις(προσφυγή σε Δικαιοσύνης και ΕΕ, στοχευμένη αποχή από υποθέσεις ΕΦΚΑ-ΕΟΠΥΥ).

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστημονική ημερίδα εργατικού δικαίου Ε.Δ.Ε-Δ.Σ.Α

Κατηγορίες:

Με επιτυχία και ευρεία συμμετοχή Δικηγόρων και Δικαστών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 13/5/2015 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, επιστημονική ημερίδα εργατικού δικαίου με θέμα: Επίκαιρα θέματα ουσιαστικού και δικονομικού δικαίου στις εργατικές διαφορές". Την ημερίδα διοργάνωσαν η Ενωση Δικαστών & Εισαγγελέων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση επιστημονικών φορέων για συντονισμό δράσης κατά των νέων ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό-Ομόθυμη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 17ης Μαΐου

Κατηγορίες:

Οι εκπρόσωποι των φορέων, ομόθυμα καταδικάζουν τη νέα ρύθμιση της κυβέρησης που αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, επιβαρύνει υπέρμετρα όλους τους ασφαλισμένους και οδηγεί έτσι σε κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα. Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 17ης Μαίου και αναγγέλουν δικαστική προσφυγή και κατά των νέων μέτρων.

Διαβάστε Περισσότερα »
Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου