Δηλώσεις Προέδρου

Πρόεδρος Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων: Απάντηση στις αιτιάσεις κατά της απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

"Η προάσπιση της νομιμότητας καθώς και των αρχών του δικηγορικού επαγγέλματος ως λειτουργήματος άμεσα συνυφασμένου με το δικαίωμα παροχής έννομης προστασίας των πολιτών ήταν και θα είναι στις άμεσες προτεραιότητες των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας", τονίζει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Β. Αλεξανδρής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αρθρο-παρέμβαση του προέδρου του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Β. Αλεξανδρή, για τα επόμενα βήματα στο ασφαλιστικό

 Αναρτάται άρθρο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Β. Αλεξανδρή, στην εφημερίδα Ημερησία του Σαββάτου(11/2/2017),  σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του Δκηγορικού Σώματος και την προσφυγή των Δικηγορικών συλλόγων στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της συνταγματικότητας του νέου ασφαλιστικού νόμου.            

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ομιλία του προέδρου του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρή στην εκδήλωση με θέμα το «Σύνταγμα και η εφαρμογή του στη πράξη»

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, μεταξύ αλλων επεσήμανε ότι στην παρούσα εποχή της κρίσης και των μνημονίων τίθενται σε δοκιμασία θεμελιώδεις πυλώνες της συνταγματικής μας τάξης,  όπως η  λαϊκή κυριαρχία, η αντιπροσωπευτική δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Εκανε αναφορά στο νέο κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και το νέο φερόμενο ως «ασφαλιστικό» νόμο, τονίζοντας πως «η καθ’ υπαγόρευση νομοθέτηση,  εν πολλοίς  ομολογημένη δημόσια από τα πιο επίσημα χείλη,  στερεί  το αποτέλεσμα της νομοπαραγωγικής διαδικασίας από το αναγκαίο δημοκρατικό νομιμοποιητικό έρεισμα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Προέδρου ΔΣΑ Βασ. Αλεξανδρή στη Παλαιά Βουλή κατά την πανηγυρική εκδήλωση για την εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη

Δικαστές και δικηγόροι οφείλουν να υπερασπίζονται τη τήρηση του Συντάγματος,τις αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Αλεξανδρής."Τους τελευταίους μήνες, το δικηγορικό σώμα αποτέλεσε απροσχημάτιστα κοινωνικό στόχο. Υπό τον μανδύα της φερόμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, θεσπίστηκαν ρυθμίσεις δημευτικού χαρακτήρα σε βάρος του νομίμου εισοδήματός του",  υπογράμμισε προσθέτοντας ότι ακολυθεί η δικαστική μάχη κατά των αντισυνταγματικών ρυθμίσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση Προέδρου ΔΣΑ και Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρή στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές

Κριτική στην νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία σε διάστημα μόλις λίγων μηνών καταργεί διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου για την ευνοϊκότερη μεταχείριση των νέων και οικονομικά αδύναμων Δικηγόρων, άσκησε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας Β. Αλεξανδρής, κατά την παρέμβασή του στις επιτροπές  της Βουλής που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέντευξη Προέδρου ΔΣΑ Β. Αλεξανδρή στο Βήμα Fm-Απάντηση σε δημοσιεύματα για προβλήματα στη δικαιοσύνη από την αποχή των Δικηγόρων-Η περαιτέρω στάση του Δικηγορικού σώματος.

"Είναι απόλυτος μύθος ότι ανεβλήθησαν εκατοντάδες χιλιάδες υποθέσεις εξ αιτίας της αποχής των δικηγόρων», τόνισε ο κ. Αλεξανδρής, "Ειναι υποκριτικό  να αποδίδεται στους Δικηγόρους  ο αργός ρυθμός απονομής της Δικαιοσύνης», υπογράμμισε ενώ επανέλαβε ότι το Δικηγορικό Σώμα πλήττεται από τον ασφαλιστικό νόμο και θα αντιδράσει με προσφυγές στη Δικαιοσύνη και νέες μορφές κινητοποιήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρή για το ασφαλιστικό

Η θέση του δικηγορικού σώματος περί της αντισυνταγματικότητας των ρυθμίσεων του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου επιβεβαιώνεται και από την ´Εκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, τονίζει ο κ. Αλξανδρής. Οπως αναφέρει η έκθεση, η επιβολή εισφορών άνω του 35% του εισοδήματος των Δικηγόρων, σε συνδυασμό με τους νέους φορολογικους συντελεστές, άγει σε υπέρμετρη μείωση του εισοδήματος και θίγει το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Η νομοθέτηση του λάθους": Αρθρο-παρέμβαση του Προέδρου του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Β. Αλεξανδρή στα "ΝΕΑ" για το ασφαλιστικό

Συνημμένα αρχεία »2016-05-06_1.pdf

Ο κ. Αλεξανδρής, επισημαίνει ότι η αιφνίδια και με συνοπτικές διαδικασίες ψήφιση του επίμαχου ν/σ, το οποίο ευθέως παραβιάζει το Σύνταγμα και την ευρωπαική δικαιοταξία, δεν ταιριάζει σε μια δημοκρατία και μια ευνομούμενη πολιτεία. Σημειώνει την απουσία αναλογιστικών μελετών και τον προσχηματικό διάλογο και επαναλμβάνει ότι το νέο σύστημα επιβάλει δημευτικού χαρακτήρα εισφοροδοτική επιβάρυνση στους δικηγόρους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Β. Αλεξανδρής στη Βουλή: Αντισυνταγματικό, αφερέγγυο, μη βιώσιμο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο είναι κατάφωρα αντισυνταγματικό,  αναποτελεσματικό και αφερέγγυο. Ουδεμία βιωσιμότητα παρέχει στο ασφαλιστικό σύστημα, ενώ απειλεί με οικονομική και επαγγελματική εξόντωση τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τόνισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Β. Αλεξανδρής, κατά την ακρόαση των φορέων στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Διαβάστε Περισσότερα »
Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου