Δηλώσεις Προέδρου

Συνέντευξη Προέδρου Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρή στην εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας

Στη συνέντευξη ο κ. Αλεξανδρής, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι καμία μεταρρύθμιση δεν πρόκειται να διασώσει το ασφαλιστικό σύστημα αν αγνοεί το κρίσιμο θέμα της εισπραξιμότητας. Αναφέρεται επίσης στα ζητήματα του δικηγορικού απορρήτου, τα συναινετικά διαζύγια και τα προβλήματα επαγγελματικής επιβίωσης των Δικηγόρων.και ιδίως των νέων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αρθρο Προέδρου Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρή για την διάταξη ν/σ που καταργεί το δικηγορικό απόρρητο έναντι των φορολογικών αρχών.

Στο άρθρο του, στην εφημερίδα Documento, o κ. Αλεξανδρής επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι με την προωθούμενη ρύθμιση παραβιάζονται  θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος, και της ευρωπαϊκής και ενωσιακής δικαιοταξίας . "Το Κοινοβούλιο δεν πρέπει να επιτρέψει τέτοια προκλητική θεσμική οπισθοδρόμηση", τονίζει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρή στον υπουργό Δικαιοσύνης για άμεση απόσυρση διάταξης νομοσχεδίου που καταργεί το δικηγορικό απόρρητο

«Η προτεινόμενη –πλήρως αόριστη κατά περιεχόμενο-  ρύθμιση, η οποία καταργεί συλλήβδην κάθε επαγγελματικό απόρρητο, παραγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του δικηγορικού απορρήτου και αντιβαίνει σε θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος, αλλά και της ευρωπαϊκής και ενωσιακής δικαιοταξίας», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Αλεξανδρής..

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόεδρος Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων: Απάντηση στις αιτιάσεις κατά της απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

"Η προάσπιση της νομιμότητας καθώς και των αρχών του δικηγορικού επαγγέλματος ως λειτουργήματος άμεσα συνυφασμένου με το δικαίωμα παροχής έννομης προστασίας των πολιτών ήταν και θα είναι στις άμεσες προτεραιότητες των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας", τονίζει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Β. Αλεξανδρής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αρθρο-παρέμβαση του προέδρου του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Β. Αλεξανδρή, για τα επόμενα βήματα στο ασφαλιστικό

 Αναρτάται άρθρο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Β. Αλεξανδρή, στην εφημερίδα Ημερησία του Σαββάτου(11/2/2017),  σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του Δκηγορικού Σώματος και την προσφυγή των Δικηγορικών συλλόγων στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της συνταγματικότητας του νέου ασφαλιστικού νόμου.            

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ομιλία του προέδρου του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρή στην εκδήλωση με θέμα το «Σύνταγμα και η εφαρμογή του στη πράξη»

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, μεταξύ αλλων επεσήμανε ότι στην παρούσα εποχή της κρίσης και των μνημονίων τίθενται σε δοκιμασία θεμελιώδεις πυλώνες της συνταγματικής μας τάξης,  όπως η  λαϊκή κυριαρχία, η αντιπροσωπευτική δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Εκανε αναφορά στο νέο κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και το νέο φερόμενο ως «ασφαλιστικό» νόμο, τονίζοντας πως «η καθ’ υπαγόρευση νομοθέτηση,  εν πολλοίς  ομολογημένη δημόσια από τα πιο επίσημα χείλη,  στερεί  το αποτέλεσμα της νομοπαραγωγικής διαδικασίας από το αναγκαίο δημοκρατικό νομιμοποιητικό έρεισμα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Προέδρου ΔΣΑ Βασ. Αλεξανδρή στη Παλαιά Βουλή κατά την πανηγυρική εκδήλωση για την εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη

Δικαστές και δικηγόροι οφείλουν να υπερασπίζονται τη τήρηση του Συντάγματος,τις αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Αλεξανδρής."Τους τελευταίους μήνες, το δικηγορικό σώμα αποτέλεσε απροσχημάτιστα κοινωνικό στόχο. Υπό τον μανδύα της φερόμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, θεσπίστηκαν ρυθμίσεις δημευτικού χαρακτήρα σε βάρος του νομίμου εισοδήματός του",  υπογράμμισε προσθέτοντας ότι ακολυθεί η δικαστική μάχη κατά των αντισυνταγματικών ρυθμίσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση Προέδρου ΔΣΑ και Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρή στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές

Κριτική στην νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία σε διάστημα μόλις λίγων μηνών καταργεί διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου για την ευνοϊκότερη μεταχείριση των νέων και οικονομικά αδύναμων Δικηγόρων, άσκησε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας Β. Αλεξανδρής, κατά την παρέμβασή του στις επιτροπές  της Βουλής που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέντευξη Προέδρου ΔΣΑ Β. Αλεξανδρή στο Βήμα Fm-Απάντηση σε δημοσιεύματα για προβλήματα στη δικαιοσύνη από την αποχή των Δικηγόρων-Η περαιτέρω στάση του Δικηγορικού σώματος.

"Είναι απόλυτος μύθος ότι ανεβλήθησαν εκατοντάδες χιλιάδες υποθέσεις εξ αιτίας της αποχής των δικηγόρων», τόνισε ο κ. Αλεξανδρής, "Ειναι υποκριτικό  να αποδίδεται στους Δικηγόρους  ο αργός ρυθμός απονομής της Δικαιοσύνης», υπογράμμισε ενώ επανέλαβε ότι το Δικηγορικό Σώμα πλήττεται από τον ασφαλιστικό νόμο και θα αντιδράσει με προσφυγές στη Δικαιοσύνη και νέες μορφές κινητοποιήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »
Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου