Φορολογικά

Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος: Νομικά ζητήματα από την καθιέρωση υποχρεωτικής τοποθέτησης και χρήσης POS από δικηγόρους

Η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας δηλώνει την αντίθεσή της με την καθιέρωση υποχρεωτικής τοποθέτησης POS και αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα από τους δικηγόρους, και επιφυλάσσεται να προσφύγει δικαστικά προς τον σκοπό ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με εκπροσώπους του ΔΣΑ και άλλων φορέων

Ο εκπρόωπος του ΔΣΑ, αντιπρόεδρος Θ. Καμενόπουλος, έθεσε μεταξύ άλλων, τα ζητήματα της υποχρεώσεως τοποθετήσεως POS και σχετικών πινακίδων, του χρόνου κτήσης του εισοδήματος και της αντίστοιχης υποχρεώσεως εκδόσεως παραστατικού, καθώς και της συμμορφώσεως της φορολογικής διοικήσεως και των υπαλλήλων της κατά τους ελέγχους στις δικαστικές αποφάσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση του προέδρου του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρή με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, για φορολογικά ζητήματα των Δικηγόρων

Ο ΔΣΑ έθεσε ιδιαιτέρως το ζήτημα της έκπτωσης των ασφαλιστικών εισφορών, που θα καταβληθούν, μετά την δοθείσα παράταση, έως την 30η Νοεμβρίου. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει το θέμα το συντομότερο δυνατό προκειμένου να εξασφαλιστεί η έκπτωση των καταβαλλομένων εισφορών στη  χρήση του 2015.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φορολογική μεταχείριση των ασφαλιστικών εισφορών

Ανακοινώνονται διευκρινίσεις σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογικό έτος 2015 και εντεύθεν ανάλογα με τον χρόνο και το τρόπο καταβολής τους, όπως ρυθμίζονται με την εγκύκλιο διαταγή ΠΟΛ. 1113/2015 της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φορολογική ανακοίνωση για τις 3μηνες συγκεντρωτικές καταστάσεις των Δικηγόρων-Oρθή Επανάληψη

Σας γνωρίζουμε ότι στις 3μηνες συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών(ΜΥΦ έτους 2014), δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται τα γραμμάτια προκαταβολής που εκδίδονται στον Δ.Σ.Α, τα μερίσματα καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία ασφάλισης(ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ κλπ), σύμφωνα με την ΠΟΛ 1072/7-3-14 άρθρο 1γ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τροποποίηση υποβολής συμφωνητικών της παραγράφου 16 του άρθρου 8 του νόμου 1882/1990.

Συνημμένα αρχεία »tropopoiisi_ypovolis_symfonitikon.pdf

Eπειδή στις 20 Απριλίου λήγει η τρίμηνη προθεσμία, κοινοποιούμε εκ νέου την απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων με την οποία επέρχονται τροποποιήσεις στο τρόπο υποβολής των συμφωνητικών της παραγράφου 16 του άρθρου 8 του νόμου 1882/1990.

Στο παραπάνω συνημμένο έγγραφο μπορείτε να δείτε λεπτομερώς τις τροποιήσεις.

 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοί απαλλάσσονται από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών-Αναγραφή πρόσθετων στοιχείων στα εκδιδόμενα δελτία

Συνημμένα αρχεία »pol1002_2014.pdf

Δημοσιεύθηκε απόφαση της Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων για τις κατηγορίες οντοτήτων που απαλλάσσονται από την χρησιμοποίηση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών-Διακοπή λειτουργίας τέτοιων μηχανισμών-Αναγραφή πρόσθετων στοιχείων στα εκδιδόμενα στοιχεία λιανικής πώλησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώσεις Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων με φορολογικό ενδιαφέρον και για Δικηγόρους

Συνημμένα αρχεία »paratasi.pdf | horigisi_forologikis_enimerotitas.pdf

Ανακοινώσεις της Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων για την χορήγηση φορολογικής ενημερότητας και την παράταση χωρις κυρώσεις, της μεταβολής επαγγελματικής εγκατάστασης.

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση, χωρίς πρόστιμα, έως 30/1/2015 της προθερσμίας υποβολής δηλώσεων μεταβολών για απαλλαγή ΦΠΑ

Παρατείνεται έως 30/1/2015, χωρίς πρόστιμα η υποβολή δηλώσεων μεταβολών για απαλλαγή από ΦΠΑ λόγω ύψους ακαθαριστων εσόδων. Υπό επεξεργασία και ερμηνευτική εγκύκλιος.

Διαβάστε Περισσότερα »
Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου